
Sałatka z zupek chińskich podbiła nasze serca. Gdy przychodzi weekend, wiadomym jest, że pojawi się u mnie sałatka i ciasto. Tym razem chcę Wam polecić przepis na prostą w przygotowaniu i szybką sałatkę. Jej smak bardzo pozytywnie Cię zaskoczy, wypróbuj koniecznie.
Sałatka z zupek chińskich – potrzebne składniki
- 2 zupki chińskie (użyłam rosół Vifon po około 70 g)
- 1 żółta papryka
- 1 pomidor
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 mała puszka kukurydzy (170 g)
- około 200 g szynki w plastrach
- około 5 cm pora
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Sałatka z zupek chińskich- przygotowanie
Makaron z zupek chińskich pokruszyć, zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić. Nie dodawać przypraw załączonych do opakowania. Po około 10 minutach makaron odcedzić na sitku lub durszlaku i ostudzić.
Pomidora, paprykę, ogórek i szynkę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, por pokroić w cieniutkie plasterki. Przygotować sos: wymieszać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz. Wszystkie składniki przełożyć do miski i połączyć z sosem.
Sałatka najlepiej smakuje schłodzona, warto więc przed podaniem włożyć ją na minimum godzinę do lodówki. Smacznego.
Polecam też przepis na KREM Z MARCHEWKI, pyszną i lekką zupę.
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na sałatkę lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.


