Prosta sałatka z zupek chińskich, idealna na imprezę lub kolację

jak wykorzystać zupkę chińską
4.7
(12)
sałatka z zupek chińskich

Sałatka z zupek chińskich podbiła nasze serca. Gdy przychodzi weekend, wiadomym jest, że pojawi się u mnie sałatka i ciasto. Tym razem chcę Wam polecić przepis na prostą w przygotowaniu i szybką sałatkę. Jej smak bardzo pozytywnie Cię zaskoczy, wypróbuj koniecznie.

Sałatka z zupek chińskich – potrzebne składniki

  • 2 zupki chińskie (użyłam rosół Vifon po około 70 g)
  • 1 żółta papryka
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 mała puszka kukurydzy (170 g)
  • około 200 g szynki w plastrach
  • około 5 cm pora
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Sałatka z zupek chińskich- przygotowanie

Makaron z zupek chińskich pokruszyć, zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić. Nie dodawać przypraw załączonych do opakowania. Po około 10 minutach makaron odcedzić na sitku lub durszlaku i ostudzić.

Pomidora, paprykę, ogórek i szynkę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, por pokroić w cieniutkie plasterki. Przygotować sos: wymieszać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz. Wszystkie składniki przełożyć do miski i połączyć z sosem.

Sałatka najlepiej smakuje schłodzona, warto więc przed podaniem włożyć ją na minimum godzinę do lodówki. Smacznego.

Polecam też przepis na KREM Z MARCHEWKI, pyszną i lekką zupę.

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na sałatkę lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.

zupki chińskie

Oceń ten przepis

4.7 / 5. 12

Polecane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *