
Sałatka jajeczna z porem to prosty, szybki i pyszny pomysł na świąteczny stół, na imprezę lub na kolację. Ma wyrazisty smak, mimo że składa się tylko z czterech głównych składników. Będziecie zachwyceni jej smakiem.
Sałatka jajeczna z porem- potrzebne składniki
- 6 jajek
- 1 por (tylko biała i jasnozielona część)
- 5 – 6 ogórków kiszonych
- 1 mała puszka kukurydzy (100 g)
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- sól i pierz do smaku
Sałatka jajeczna na święta – przygotowanie
Jajka ugotować na twardo (około 9 minut), schłodzić, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do jaj. Por pokroić w cieniutkie krążki, ogórki w kostkę. Dodać jogurt naturalny, majonez, sól i pieprz. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na 2 – 3 godziny do schłodzenia. Smacznego.
Na świąteczny stół polecam też sos tatarski do jajek i wędlin.
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na sałatkę lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.


