twarozek ze szczypiorkiem
5
(1)
twarożek
twaróg z warzywami

Kiedy przychodzi wiosna i pojawiają się nowalijki, wiosenny twarożek to moje ulubione śniadanie. Lekki, pożywny, ze sporą dawką białka posiłek da Ci energię na cały dzień. Sporą ilość warzyw w tym twarogu i użycie jogurtu naturalnego zamiast śmietany sprawiają, że jest on polecany nawet na diecie odchudzającej. Podsumowując, wiosenny biały ser to proste, ale pyszne i zdrowe śniadanie.

Wiosenny twarożek – potrzebne składniki

  • 200 g twarożku
  • 1 mały jogurt naturalny (200 ml)
  • 0,5 pęczka rzodkiewek (4 – 6 szt w zależności od wielkości)
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 6 – 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 mały ogórek gruntowy
  • Sól i pieprz do smaku
śniadanie twaróg
Twarożek wiosenny

Twarożek wiosenny – przygotowanie

Przygotowanie wiosennego twarożku jest bardzo proste. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Szczypiorek posiekać, rzodkiewki i pomidorki pokroić w ósemki, ogórka obrać i pokroić w kostkę. Warzywa dodać do twarogu razem z jogurtem naturalnym, wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku.

Ja najbardziej lubię ten ser biały na liściu sałaty ze świeżym pieczywem. Smacznego.

Mam też dla Was pomysł na pyszne śniadanie z jajkiem, polecam wypróbować szakszukę. Przepis znajdziecie TUTAJ.

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na to danie lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym posiłku. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.

Darmowe zdjęcie z galerii z apetyczny, biały, detoks

Oceń ten przepis

5 / 5. 1

Polecane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.