
Uwielbiam owoce morza! Ten prosty przepis na krewetki to szybki i pyszny sposób na wykwitną kolację lub dodatek do sałatki. Kilka składników, świeża bułeczka lub kilka liści sałat i mamy gotowy posiłek. Nie przepadam za rybami, natomiast owoce morza to inna bajka, mogłabym je jeść codziennie i cieszę się, że moja córka podziela moją miłość do tego typu dań.
Prosty przepis na krewetki – potrzebne składniki
- Około 200 g krewetek
- 3 łyżki masła
- 5 ząbków czosnku
- 0,5 ostrej papryczki
- Sól i pieprz
- Natka pietruszki
Krewetki na maśle – przygotowanie
Krewetki umyć i osuszyć. Te mrożone należy wcześniej rozmrozić i również osuszyć. Czosnek obrać i drobno posiekać, ostrą papryczkę pokroić w plasterki. Na patelnię dać masło, czosnek, dodać papryczkę i krewetki. Krewetki przyprawić solą i pieprzem, smażyć około 3 – 4 minuty na każdej stronie. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i gotowe. Tak przygotowane krewetki najlepiej smakują ze świeżym pieczywem lub w sałatce. Smacznego.
Jeśli szukasz bardziej „swojskich” dań polecam PIECZONĄ BIAŁĄ KIEŁBASĘ.
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na prosty przepis na krewetki lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.



