Pieczony camembert w miodzie, czyli obłędnie pyszna przekąska

camembert pieczony w miodzie
4.9
(8)
pieczony camembert

Camembert pieczony w miodzie to bardzo prosta w przygotowaniu, efektowana i przede wszystkim pyszna przekąska. Robi furorę na każdej imprezie w domu lub na grillu, ale często przygotowuję ją też na podwieczorek. Przysiadamy się wtedy całą rodzinką i zajadamy ten ciągnący się, mięciutki ser z chrupiącymi grzankami i odrobiną konfitury żurawinowej lub borówkowej.

Camembert pieczony w miodzie – potrzebne składniki i przygotowanie

  • 1 camembert
  • 1 łyżeczka miodu
  • gałązka rozmarynu (opcjonalnie)

Do podania:

  • Grzanki (pieczywo zarumienione na maśle)
  • Dżem lub konfitura (najlepiej żurawinowa lub borówkowa)

Pieczony camembert w miodzie- przygotowanie

Ser odwinąć z opakowania, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub folii aluminiowej. Na camembert ułożyć gałązkę rozmarynu i całość polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec przez około 20 minut. Po tym czasie ostrym nożem rozciąć górę sera, maczać w nim grzanki. Można polać ser konfiturą lub również maczać w niej grzanki. Smacznego.

Tu znajdziesz inny pomysł na przekąskę- SAŁATKA Z FIGAMI.

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na pieczony camembert lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.

Camembert

Oceń ten przepis

4.9 / 5. 8

Polecane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *