
Pasta z makreli to pyszny i prosty sposób na kolację lub śniadanie. Robi się ją bardzo szybko i równie szybko znika. Wystarczy do niej świeże pieczywo i mamy pyszny, zbilansowany posiłek, którym nie pogardzą nawet najmłodsi. To jedna z moich ulubionych postaci ryby, wypróbuj koniecznie.
Pasta z makreli – potrzebne składniki
1 wędzona makrela
4-5 kiszonych ogórków
4 jajka na twardo
1 pęczek zielonej cebulki
2 łyżki posiekanego koperku
1-2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Sól i pieprz
Pasta z makreli – przygotowanie
Makrelę oczyścić z ości i skóry. Najłatwiej zrobić to palcami, jednocześnie rozcierając rybę. Jajka ostudzić, pokroić w kostkę, ogórki ta samo pokroić, cebulę drobno posiekać. Dodać majonez, musztardę, koperek i przyprawić do smaku. Wymieszać dokładnie. Pasta z makrelą najlepiej smakuje schłodzona, jednak śmiało można ją jeść od razu o przygotowaniu.
Jeśli szukasz pomysłu na wegetariańską kolację, sprawdź przepis na SAŁATKĘ Z CIECIERZYCĄ.
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na sałatkę z ciecierzycą lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.


