
Krążki z cukinii to wspaniały i szybki w przygotowaniu pomysł na kolację. Zajada się nimi nawet moja trzyletnia córka, która za cukinią nie przepada.
Krążki z cukinii – potrzebne składniki
- 1 dość duża cukinia
- 3 jajka
- 3 plastry żółtego sera
- 1 mała kiełbaska lub 4 plastry szynki
- 1 zielona cebulka
- sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
- olej do smażenia

Krążki z cukinii – przygotowanie
Cukinię umyć, odciąć końce. Resztę warzywa pokroić na plastry grubości około 1 centymetra. W każdym plastrze ostrym nożem wyciąć okręgi, zostawiając od brzegu około 0,5 cm cukinii. Krążki z cukinii posolić z obu stron i odstawić, żeby puściła sok. Wędlinę, żółty ser i szczypiorek drobno pokroić, przełożyć do miseczki, następnie dodać jajka i przyprawy. Całość wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Krążki cukinii osuszyć papierowym ręcznikiem, położyć na patelni. Po około 1 minucie w środek każdego plastra wlać 1 łyżkę masy jajecznej. Smażyć na średnim ogniu do zarumienienia, następnie delikatnie odwrócić. Cukinię ściągnąć z patelni i ułożyć na papierowym ręczniku, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na krążki z cukinii lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.
Jeśli szukasz przepisów dla dzieci, koniecznie wypróbuj PIEROGI LENIWE.

Przepis znaleziony na cookidoo.pl .