Barszcz ukraiński, przepis na pyszną i pożywną zupę

barszcz czerwony
0
(0)
barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński to pyszny sposób na pożywny obiad. Dodaje się do niego wiele warzyw, które zapewniają uczycie sytości na długi czas, dodatkowo to moc witamin na talerzu. Wypróbuj mój przepis, a już zawsze będziesz robić barszcz w ten sposób. Jest to wegetariańska wersja tej pysznej zupy.

Barszcz ukraiński – potrzebne składniki

  • 3 spore buraki
  • 4-6 ziemniaków (zależy od wielkości)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • Kawałek pora i selera
  • 1/3 główki kapusty włoskiej
  • 1 puszka białej fasoli (możecie też namoczyć i ugotować suchą fasolę osobno i dodać na koniec)
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • Sól i pieprz
  • Bulion lub woda

Barszcz ukraiński – przygotowanie

Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na małym ogniu na złoty kolor w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Dodać warzywa pokrojone w plasterki lub kostkę: marchew, pietruszkę, selera i pora. Dusić około 5 minut, następnie wlać bulion lub wodę Dodać przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz).

Ziemniaki pokroić w kostkę, kapustę drobno posikać i dodać do zupy. Buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gotować około 25 minut na małym ogniu, aż wszystkie warzywa zmiękną. Na koniec dodać odsączoną z zalewy fasolę i doprawić barszcz ukraiński do smaku. Wlać śmietanę, doprowadzić zupę do wrzenia. Smacznego.

Jeśli szukasz pomysłu na pyszną zupę, polecam ZUPĘ BROKUŁOWĄ Z KUKURYDZĄ.

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na barszcz ukraiński lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.

barszcz

Oceń ten przepis

0 / 5. 0

Polecane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *