Idealny pomysł na zdrowe śniadanie, czyli pasta z makreli

pasta z wędzonej makreli
4.9
(15)
pasta z makreli

Pasta z makreli to pyszny i prosty sposób na kolację lub śniadanie. Robi się ją bardzo szybko i równie szybko znika. Wystarczy do niej świeże pieczywo i mamy pyszny, zbilansowany posiłek, którym nie pogardzą nawet najmłodsi. To jedna z moich ulubionych postaci ryby, wypróbuj koniecznie.

Pasta z makreli – potrzebne składniki

1 wędzona makrela
4-5 kiszonych ogórków
4 jajka na twardo
1 pęczek zielonej cebulki
2 łyżki posiekanego koperku
1-2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Sól i pieprz

Pasta z makreli – przygotowanie

Makrelę oczyścić z ości i skóry. Najłatwiej zrobić to palcami, jednocześnie rozcierając rybę. Jajka ostudzić, pokroić w kostkę, ogórki ta samo pokroić, cebulę drobno posiekać. Dodać majonez, musztardę, koperek i przyprawić do smaku. Wymieszać dokładnie. Pasta z makrelą najlepiej smakuje schłodzona, jednak śmiało można ją jeść od razu o przygotowaniu.

Jeśli szukasz pomysłu na wegetariańską kolację, sprawdź przepis na SAŁATKĘ Z CIECIERZYCĄ.

Będzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz ocenę przepisu na sałatkę z ciecierzycą lub dodasz komentarz z opinią o przygotowanym daniu. Dla Ciebie to tylko chwila, dla mnie motywacja do działania i ulepszania swoich przepisów.

makrela

Oceń ten przepis

4.9 / 5. 15

Polecane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *